00000

Kålsallad, varm och god – såhär gör du.

För 4 person(er)

Ingredienser

600 g kalkonfiléer

Marinad

2 msk stark grov senap
2 msk dijonsenap
1 dl pressad apelsinsaft
0,5 tsk apelsinskal rivet
2 msk rosmarin färsk repad
1 tsk salt
0,5 krm vitpeppar nymald

Sås

0,5 hönsbuljongtärning
2 dl vatten
1 msk senapsmarinad
1 dl vispgrädde
1 msk Maizena majsstärkelse
1 tsk rosmarin färsk repad
0,5 krm vitpeppar nymald

Kålsallad

200 g savojkål
2 små rödlökar
2 msk senapsmarinad
1 krm salt
0,5 krm vitpeppar nymald

Till servering

400 g klyftpotatis ugnsrostad

1. Blanda ingredienserna till marinaden. Häll av 3 msk av marinaden i en skål och spara till kålsallad och sås. Marinera kalkonfiléerna ca 1 timme. Förbered under tiden kålsallad och potatis.
2. Skär kålen i strimlor. Skala och strimla löken. Stek kål och lök 2-3 min under omrörning. Blanda det med senapsmarinaden.
Smaka av med salt och peppar.
3. Sätt ugnen på 225°. Ta upp kalkonfiléerna, häll bort marinaden.
Lägg över filéerna i en ugnssäker form. Stek dem mitt i ugnen ca 20 min, till 70° innertemperatur. Låt dem vila ca 15 min under folie.
4. Lös upp buljongtärningen i vatten i en kastrull. Tillsätt senapsmarinad och grädde. Låt alltsammans koka ihop 2-3 min. Red av med majsstärkelse utrört i lite vatten. Låt koka 2 min. Smaka av med rosmarin och peppar.
5. Skär kalkonfiléerna i sneda skivor och servera med varm kålsallad, senapssås och ugnsrostad potatis.