00000

Kålsallad med asiatiska smaker passar perfekt till asiatiska nudelrätter och till grillad eller stekt fisk.

För 4 personer:

Ingredienser

1 klyfta rödkål, (400 g)
1 kålrabbi, (300 g)
2 salladslökar
1 kruka thaibasilika

Dressing:

1 lime
0,5 röd chili, t ex spansk peppar
1 msk sesamolja
2 msk rapsolja
1 tsk sesamfrön, svarta
2 msk rårörsocker
2 msk fisksås, asiatisk

Garnering:

1 dl jordnötter, hackade
koriander

30 minuter

Kålsallad med asiatiska smaker – gör så här:

  1. Skär bort rotstocken och finstrimla kålen. Ansa och finstrimla kålrabbin. Ansa och finstrimla purjolöken. Repa bladen från thabasilikan. Blanda allt i en skål.
  2. Dressing: Pressa saften ur limen. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Rör ihop alla ingredienser till dressingen och blanda med salladen.
  3. Garnera med jordnötter och koriander.
Fler recept med: Asiatiskt, Grönsaker, Kök, Sallader