Kålsallad med asiatiska smaker

Kålsallad med asiatiska smaker passar perfekt till asiatiska nudelrätter och till grillad eller stekt fisk.
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 1 klyfta rödkål - (400 g)
  • 1 kålrabbi - (300 g)
  • 2 salladslökar
  • 1 kruka thaibasilika

Dressing

  • 1 lime
  • 0,5 röd chili - t ex spansk peppar
  • 1 msk sesamolja
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk sesamfrön - svarta
  • 2 msk rårössocker
  • 2 msk fisksås - asiatisk

Garnering

  • 1 dl jordnötter - hackade
  • koriander

Gör så här

  1. Skär bort rotstocken och finstrimla kålen. Ansa och finstrimla kålrabbin. Ansa och finstrimla purjolöken. Repa bladen från thabasilikan. Blanda allt i en skål.

  2. Dressing: Pressa saften ur limen. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Rör ihop alla ingredienser till dressingen och blanda med salladen.

  3. Garnera med jordnötter och koriander.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!