20 minuter + 30 minuter i ugn
Kålpudding med rårörda lingon – gör så här:
- Sätt ugnen på 200°. Ansa kålen och skär i små bitar. Stek i 1 msk smör tills den börjar mjukna. Ringla över sirapen när kålen börjar få färg. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar.
- Blanda ströbröd och grädde och låt svälla ca 5 min. Skala och finhacka löken. Blanda ner lök, färs, hälften av kålen, 1 tsk salt och 2 krm peppar i ströbrödsblandningen.
- Lägg hälften av kålen i en smord ugnssäker form. Fördela köttfärsblandningen över. Häll över resterande kål. Tillaga mitt i ugnen ca 30 min.
- Lingon: Blanda lingon och socker och låt stå i rumstemperatur tills sockret lösts upp.
- Servera kålpuddingen med lingon och kokt potatis.
Recept av Måns Ranung