1.51.51.51.51.5

Recept på kålpudding med lammfärs och sirapslingon. Perfekt rätt att stoppa i lunchlådan, med lingonen i separat burk. Välj helst lammfärs med max 15 % fetthalt, eller använd kalvfärs.

För 4 personer:

Ingredienser

500 g lammfärs
800 g vitkål
1 msk smör
2 msk sirap, ljus
2 + 1 dl vatten, hett
2 dl couscous
1 ägg
2 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald

Tillbehör:

2 dl lingon
2 msk sirap, ljus

15 minuter + 30 minuter i ugn

Kålpudding med lammfärs och sirapslingon – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°. Skiva och skär vitkålen i bitar. Bryn den i smör i två omgångar i en stor stekpanna. Ringla över sirap mot slutet av stekningen.
  2. Häll 2 dl hett vatten över couscousen. Låt stå ca 5 min.
  3. Blanda samman 2/3 av kålen med couscous, lammfärs, ägg, 1 dl vatten, salt och peppar. Blanda lingon och sirap.
  4. Bred ut kål- och färsblandningen i en smord ugnssäker form. Lägg ett lager brynt vitkål överst. Stek mitt i ugnen ca 30 min. Servera kålpuddingen med sirapslingon.

 

Fler recept med: Huvudrätter - varmrätter, Lamm