Kålpudding med lammfärs och sirapslingon

Recept på kålpudding med lammfärs och sirapslingon. Perfekt rätt att stoppa i lunchlådan, med lingonen i separat burk. Välj helst lammfärs med max 15 % fetthalt, eller använd kalvfärs.
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 800 g vitkål
  • 1 msk smör
  • 2 msk sirap - ljus
  • 2 dl vatten - hett + 1 dl
  • 2 dl couscous
  • 500 g lammfärs
  • 1 ägg
  • 2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • 2 dl lingon
  • 2 msk sirap - ljus

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skiva och skär vitkålen i bitar. Bryn den i smör i två omgångar i en stor stekpanna. Ringla över sirap mot slutet av stekningen.

  2. Häll 2 dl hett vatten över couscousen. Låt stå ca 5 min.

  3. Blanda samman 2/3 av kålen med couscous, lammfärs, ägg, 1 dl vatten, salt och peppar. Blanda lingon och sirap.

  4. Bred ut kål- och färsblandningen i en smord ugnssäker form. Lägg ett lager brynt vitkål överst. Stek mitt i ugnen ca 30 min. Servera kålpuddingen med sirapslingon.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!