Kallrörd jordgubbssaft

Recept på kallrörd jordgubbssaft. Saften får en koncentrerad smak, som om du häller upp sommaren på flaska.

För 1-2 liter

Ingredienser

2 liter jordgubbar
5 dl vatten
5 dl strösocker per liter avrunnen saft

Tillbehör:

lime
is

15 minuter + 1 dygn i kyl

Kallrörd jordgubbssaft – gör så här:

  1. Snoppa och mixa jordgubbarna. Blanda dem med vattnet i en bunke. Täck över och låt stå ett dygn i kylen. Låt jordgubbarna rinna av i en silduk ca 30 min. Mät upp saften och tillsätt socker. Rör tills sockret lösts upp. 
  2. Häll saften i rena flaskor och ställ i kylen, eller frys in saften och ta fram efter behov. 
  3. Späd saften med vatten efter smak vid servering. Tillsätt gärna lite pressad lime för att balansera upp sötman. Tillsätt is.