Kallrökta laxstubbar senapsdillmousse

Härlig smakblandning, kallrökt lax med sås i ett. Dessutom är laxstubbarna vackra att se på och går bra att förbereda upp till 2 dagar före festen.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 5 gelatinblad
  • 5 dl crème fraiche - lätt
  • 2 msk grön örtsenap - eller dijonsenap
  • 1 tsk citronsaft
  • 20 g dill - finhackad
  • 1 msk strösocker
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 600 g kallrökt lax - i skivor
  • 1 plastfilm

Garnering

  • 1 pkt gräslök
  • 1 pkt dill

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min.

  2. Lyft upp bladen och smält dem i lite creme fraiche i en kastrull.

  3. Lägg över i en skål och rör ner resten av creme fraichen. Blanda ner senap, citronsaft, dill, socker, salt och peppar. Låt blandningen stå kallt i ca 1 timme, så att den nästan stelnar.

  4. Lägg laxskivor omlott på plastfilm. Lägg 3 rektanglar, ca 20x35 cm (avser 12st).

  5. Bred ut fyllningen och rulla ihop. Låt rullarna stå i kylskåp minst 3 timmar eller till nästa dag innan de skärs upp i ca 3 cm höga stubbar.

  6. Garnera med gräslök och dill.

Tips!

Det kan ibland vara svårt att lösa gelatin ordentligt. Därför är det bra att värma upp den vätska som gelatinet ska lösas i. Passa moussen noga så den inte stelnar för mycket. Skulle det ändå hända kan man köra den några sekunder i mikron.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!