00000

Om du inte får tag på ricottaost kan du ta en annan färskost t ex philadelphiaost.

För 8 person(er)

Ingredienser

1 msk gräslök, finskuren
1 dl ricottaost
2 dansk rågbröd, i skivor
4 kallrökt lax, i skivor, gärna skurna rakt ner

Dillpesto:

2 msk solroskärnor
1 dl dill, grovhackad
2 msk olivolja
2 msk matolja
1 dl parmesanost, nyriven
1 krm salt
0,5 krm svartpeppar, nymald

1. Dillpesto: Lägg alla ingredienserna i en mixer och kör tills röran är riktigt knallgrön. Förvara i en liten skål täckt med plastfolie.
2. Blanda gräslök och ricottaost, Om den känns för tjock så tunna försiktigt med lite vatten.
3. Dela varje bröd skiva i 4 lika stora rektanglar. Fördela osten på rektanglarna. Dela varje laxskiva på mitten och fördela ovanpå osten. Täck med plastfolie. Hit kan förberedas dagen innan.
4. Dekorera strax före serveringen med en klick dillpesto.