Kallrökt lax med färskostkräm och brödkrutong

00000

Äggskalen används att servera ur. Skölj ur dem ordentligt och låt torka. Knäckta ägg kan sparas 2-3 dagar i kylen.

För 4 person(er)

Ingredienser

4 ägg
1 schalottenlök, liten
0,5 citron
1 dl färskost, tex philadelphia
1 msk dill, finhackad
1 krm salt
0,25 krm svartpeppar, nymald
40 g lax, kallrökt
1 formbröd, skiva vitt

Garnering:

dill

1. Knäck äggen försiktigt med en kniv lite över mitten. Spola ur äggskalen ordentligt med vatten och låt torka.
2. Skala och finhacka löken. Skölj citronen och riv skalet på fina delen av rivjärnet.
3. Blanda färskosten med citronskal, schalottenlök, dill samt salt och peppar.
4. Tärna laxen och blanda med färskostkrämen.
5. Skär bort kanterna på brödet och smula det i små bitar. Rosta dem i torr panna tills de blir krispiga och får lite färg.
6. Fyll äggen med laxröra. Garnera med dill och brödkrutonger.

Fler recept med: Buffémat, Fisk, Övrigt, Smårätter, Snittar