Kalljästa morgonbullar

Recept på kalljästa morgonbullar. Kalljäs degen över natten och baka ut och grädda bullarna till frukost.
Allt om Mat
Foto: Ulrika Pousett

Ingredienser

  • 12 g jäst - (0,25 paket)
  • 5 dl vatten - kallt
  • 1 tsk salt
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 9 dl vetemjöl special - (540g)

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke. Tillsätt lite av det kalla vattnet och rör tills jästen löst sig.

  2. Tillsätt resten av vattnet, salt, grahamsmjöl och vetemjöl special. Arbeta ihop degen som ska vara kladdig.

  3. Täck med plastfolie och ställ in bunken i kylen över natten.

  4. Sätt ugnen på 225° varmluft.Klicka ut 10 kletiga deghögar på bakpappersklädd plåt. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Låt svalna på galler.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!