30 minuter + 8 timmar i kyl + 10 minuter i ugn
Kalljästa bullar med vanilj – gör så här:
- Arbeta ihop mjöl och smör till en smulig massa. Vispa ut jästen i den kalla mjölken. Blanda ner mjölkblandning, ägg och socker i smulorna och arbeta snabbt samman till en deg.
- Kavla ut degen till en kvadrat , ca 40 x 40 cm. Sporra ut 25 fyrkanter, ca 8 x 8 cm.
- Fyllning: Rör samman ingredienserna till fyllningen och klicka den mitt på varje fyrkant Vik in kanterna och lägg bullarna i pappersformar.
- Låt bullarna jäsa i kylen ca 8 timmar under plastfolie eller på sval plats ca 2 timmar under bakduk.
- Sätt ugnen på 225°. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över flagad mandel. Grädda mitt i ugnen ca 10 min.
- Glasyr: Rör ut florsockret med vattnet och skeda glasyren över de varma bullarna. Låt svalna på galler.