Kalljästa brödbullar med lagrad ost och örter

Recept på ostdoftande matiga brödbullar som 
går bra att baka dagen före.

20 min + 1 1/2 timme jäsning + 10 min i ugn

Gör så här:

  1. Smula ner jästen i en bunke. Lös upp den med vattnet.
  2. Tillsätt olja, socker och salt. Blanda ner mjölet, lite i taget, och arbeta degen smidig.
  3. Låt degen jäsa 1 timme under bakduk eller täck bunken med plast och jäs över natten i kylskåp. Om du jäser över natten, ta fram degen på morgonen och låt jäsa ca 30 min innan du bakar ut bullarna.
  4. Rör ihop ingredienserna till fyllningen.
  5. Stjälp upp degen på mjölat bakbord. Tillsätt ev 1/2 dl mjöl och knåda degen smidig. Kavla ut en fyrkant, ca 40 x 20 cm. Fördela fyllning-en över. Rulla ihop och dela i ca 12 bitar.
  6. Lägg bitarna i formar. Pensla med -olivolja och jäs ytterligare ca 30 min. Sätt ugnen på 225°.
  7. Grädda 10–15 min.

Recept från /LagaLätt