4.84.84.84.84.8

Degen görs kvällen innan och får jäsa i kylen över natten.

För 4 baguetter

Ingredienser

Baguetter

25 g jäst
5 dl vatten, kallt
1 msk flingsalt
2 msk rapsolja
1 msk citronskal, rivet
3 dl dinkelsikt, (180 g)
8 dl vetemjöl, (480 g)

15 minuter + 8 timmar jäsning + 15 minuter i ugn

Hembakade baguetter – gör så här:

  1. Lös jästen i det kalla vattnet. Tillsätt salt, olja, citronskal och mjölet lite i taget. Arbeta kraftigt ihop till en lös deg. Täck med plastfolie och ställ bunken i kylen 8–12 timmar.
  2. Ta ut degen och häll ut den på en mjölad arbetsbänk. Dela degen i fyra delar med en degskrapa. Forma till vridna baguetter och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
  3. Sätt ugnen på 250°. Låt brödet jäsa under bakduk ca 30 min. Pudra med lite mjöl.
  4. Ställ in en plåt i bottnen av ugnen. Släng in 1/2 dl vatten på plåten och sätt in plåten mitt i ugnen. Grädda ca 15 min. Servera baguetterna nygräddade.
Fler recept med: Bakning, Kräftskiva, Matbröd, Övrigt