00000

Denna mjukt kryddiga variant av gazpacho serveras i ett enkelt, litet dricksglas. Gärna med ett pestofyllt bröd till.

För 4 person(er)

Ingredienser

2 röda paprikor
4 röda tomater, mogna
0,5 gurka
0,5 honungsmelon
1 vitlöksklyfta
2 msk rödvinsvinäger
3 msk olivolja
2 msk örter, t ex basilika, persilja och mynta, finhackade
1 tsk salt

Tillbehör:

, färska örter, nymald svartpeppar, olivolja

1. Skölj alla grönsakerna. Dela och kärna ur paprikan. Skär bort kvisthuset på tomaterna och skala gurkan. Skär alla grönsaker i mindre bitar och lägg dem i en matberedare. Pressa ner vitlök, tillsätt vinäger, olivolja och hackade örter.
2. Mixa soppan slät. Smaka av med salt. Servera i glas med lite färska örter, peppar och några droppar olivolja.

Fler recept med: Grönsaker, Övrigt, Soppa, Vegetariskt