Kall tomatsoppa
Denna mjukt kryddiga variant av gazpacho serveras i ett enkelt, litet dricksglas. Gärna med ett pestofyllt bröd till.
Ingredienser
- 2 röda paprikor
- 4 röda tomater - mogna
- 0,5 gurka
- 0,5 honungsmelon
- 1 vitlöksklyfta
- 2 msk rödvinsvinäger
- 3 msk olivolja
- 2 msk örter - t ex basilika, persilja och mynta, finhackade
- 1 tsk salt
Tillbehör
- färska örter
- svartpeppar - nymald
- olivolja
Gör så här
-
Skölj alla grönsakerna. Dela och kärna ur paprikan. Skär bort kvisthuset på tomaterna och skala gurkan. Skär alla grönsaker i mindre bitar och lägg dem i en matberedare. Pressa ner vitlök, tillsätt vinäger, olivolja och hackade örter.
-
Mixa soppan slät. Smaka av med salt. Servera i glas med lite färska örter, peppar och några droppar olivolja.