Kall tomatsoppa

Denna mjukt kryddiga variant av gazpacho serveras i ett enkelt, litet dricksglas. Gärna med ett pestofyllt bröd till.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 röda paprikor
  • 4 röda tomater - mogna
  • 0,5 gurka
  • 0,5 honungsmelon
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk örter - t ex basilika, persilja och mynta, finhackade
  • 1 tsk salt

Tillbehör

  • färska örter
  • svartpeppar - nymald
  • olivolja

Gör så här

  1. Skölj alla grönsakerna. Dela och kärna ur paprikan. Skär bort kvisthuset på tomaterna och skala gurkan. Skär alla grönsaker i mindre bitar och lägg dem i en matberedare. Pressa ner vitlök, tillsätt vinäger, olivolja och hackade örter.

  2. Mixa soppan slät. Smaka av med salt. Servera i glas med lite färska örter, peppar och några droppar olivolja.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!