1. Skölj alla grönsakerna. Dela och kärna ur paprikan. Skär bort kvisthuset på tomaterna och skala gurkan. Skär alla grönsaker i mindre bitar och lägg dem i en matberedare. Pressa ner vitlök, tillsätt vinäger, olivolja och hackade örter.
2. Mixa soppan slät. Smaka av med salt. Servera i glas med lite färska örter, peppar och några droppar olivolja.
Kall tomatsoppa
Denna mjukt kryddiga variant av gazpacho serveras i ett enkelt, litet dricksglas. Gärna med ett pestofyllt bröd till.
För 4 person(er)
Ingredienser
2 | röda paprikor |
4 | röda tomater, mogna |
0,5 | gurka |
0,5 | honungsmelon |
1 | vitlöksklyfta |
2 msk | rödvinsvinäger |
3 msk | olivolja |
2 msk | örter, t ex basilika, persilja och mynta, finhackade |
1 tsk | salt |
Tillbehör:
, färska örter, nymald svartpeppar, olivolja |