Kall tomatsoppa med skink- och ostbaguette

Är det riktigt varmt ute är det gott att servera isbitar i soppan. Den här passar perfekt att packa ner i picknickkorgen, och baguetten kan förstås ätas utan att gratineras.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 lökar - gula
  • 2 msk olivolja
  • 2 burkar körsbärstomater - (à 400 g)
  • 5 dl vatten
  • 2 msk grönsaksfond - konc
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 1 kruka basilika

Tillbehör

  • 1 surdegsbaguette - (ca 300 g)
  • 100 g serranoskinka - eller rökt skinka i tunna skivor
  • 50 g parmesan

Gör så här

  1. Skala och finhacka löken. Fräs den i olja i en stekpanna tills den mjuknat. Låt svalna.

  2. Mixa lök och tomater med spad, vatten och fond. Smaka av med salt och peppar. Strimla hälften av basilikan och blanda ner i soppan. Ställ kallt fram till servering.

  3. Sätt ugnen på 250°. Skär baguetten i skivor på snedden. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och lägg på skinkan. Fördela de sparade basilikabladen över. Hyvla osten och lägg den på skinka och basilika.

  4. Gratinera baguetten mitt i ugnen 5-7 min. Servera dem till den kalla tomatsoppan.

Ca 450 kcal per portion

15 g fett 21 g protein

54 g kolhydrater 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!