00000

En härlig rätt att fira våren med. Allt står klart i kylen för att toppas med brödsmulor och ugnsstekas före servering.

För 6 person(er)

Ingredienser

900 g gäddfilé av stor gädda eller gösfilé
150 g gädd- eller gösfilé till färs
1 stor äggula
1 dl vispgrädde
3 skivor dagsgammalt vitt formbröd
1 basilika i kruka
1,5 tsk salt
1,5 krm svartpeppar, nymald

Tillbehör

1 kg färsk potatis
250 g sparris
1 knippe färsk lök
12 späda morötter

Kall senapssås

 

1. Sätt ugnen på 175°. Mixa 150 g gäddfilé med hälften av saltet till en slät massa. Tillsätt äggula och grädde och kör ytterligare en kort stund.
2. Dela gäddfiléerna i 6 portionsbitar. Salta (med resten av saltet) och peppra filéerna.
Lägg dem i en ugnssäker form.
3. Fördela gäddfärsen över filéerna.
4. Mixa brödskivorna med basilika till en smulig massa.
– Hit kan förberedas –
5. Strö brödet över färsen och klappa försiktigt så att det fäster. Tillaga fisken mitt i ugnen knappt 20 min. Koka under tiden potatis och grönsaker. Servera med kokt potatis, senapssås, lättkokta grönsaker och några stänk örtolja.

Fler recept med: Övrigt, Sås och marinad