Kall sås till fisk

Recept på lättlagad dillsås till fisk. Ett enkelt recept som går snabbt att röra ihop. Dillsåsen passar både till stekt och kokt fisk och även till skaldjur.
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 2 dl crème fraiche - lätt
  • 1 kruka dill
  • 0,5 citron
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Hacka dillen. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 1 msk saft.

  2. Blanda crème fraichen med dill, citronskal och citronsaft. Krydda med salt och peppar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!