Kall sås med basilika, vitlök, citron och honung

Kall sås med basilika, vitlök, citron och honung passar både till marinerad kyckling och lax.
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 2 krukor basilika
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl olivolja
  • 4 dl yoghurt - turkisk eller grekisk
  • 2 tsk citronskal - rivet
  • 1 msk honung
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Repa bladen från basilikan. Skala vitlöken. Mixa basilika, vitlök och olja slätt med mixerstav.

  2. Blanda ner yoghurten. Smaka av med rivet citronskal och honung. Krydda med salt och peppar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!