I annonssamarbete med GOGREEN

En kall potatissallad hör sommaren till, passar utmärkt tillsammans med helgrillad lax. Salladen åtnjuts som bäst utomhus, varför inte som del i en härlig picknick?

För 4 portioner

Ingredienser

Kall potatissallad med kikärtor

4 potatisar kokta
200 g haricot verts
2 ägg
1 gul lök liten
12 cocktailtomater
1 röd paprika
1 citron
1 romansalladshuvud (baby)
8 sardellfiléer inlagda
vinäger
olivolja
20 svarta oliver
200 g GoGreen Kikärtor
salt
peppar
2 msk GoGreen solroskärnor

30 minuter

Recept: Kall potatissallad med kikärtor

  1. Skala och koka potatisen i ca 10 min. Låt kallna.
  2. Lägg haricots verte i kokande vatten 1-2 min. Skölj dem sedan i iskallt vatten.
  3. Hårdkoka ägg, lägg dem i kallt vatten och skär sedan i klyftor.
  4. Skala och skiva lök, tomater och paprika. Skär citron i klyftor och ansa salladen.
  5. Dela sardeller i mindre bitar och lägg tillsammans med de andra ingredienserna i en bunke.
  6. Gör en dressing av vinäger och olja.
  7. Blanda, potatis, sardeller, haricots verts, oliver, lök och kikärtor i en skål. Lägg upp salladsblad på en tallrik och lägg över övriga ingredienser.
  8. Dekorera med tomater, paprika, ägg och citronklyftor. Häll över dressingen. Smaka av med salt och peppar samt strössla över solroskärnorna. Servera.
Fler recept med: GoGreen, Lunch, Midsommar, Övrigt, Sallader