Kall pastasallad med nötfri ramslökspesto  

Kall pastasallad med nötfri ramslökspesto är saftig och god. Du kan även göra peston med gräslök.  
Emmy Lundström
Emmy Lundström
Foto: Lennart Weibull

Ingredienser

  • 400 g pasta
  • 800 g sparrisbroccoli
  • 2 burkar kronärtskockor - marinerade (à 290 g)
  • 65 g rucola
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Pesto

  • 100 g ramslök - eller 50 g gräslök + 50 g spenat
  • 1 dl olivolja
  • 50 g parmesan - eller pecorinoost, grovriven
  • 2 krm salt

Topping

  • 1 msk olivolja
  • 0,5 tsk flingsalt
  • 2 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Pesto: Lägg alla ingredienser till peston i en mixer och mixa till en slät kräm.

  2. Koka pastan al dente enligt -anvisning på förpackningen. Häll av vattnet och skölj pastan i kallt vatten.

  3. Förväll sparrisbroccolin i kokande lättsaltat vatten ca 2 min. Skölj genast i kallt vatten för att den ska behålla sin gröna färg. Skär den i mindre bitar.

  4. Låt kronärtskockorna rinna av och skär dem i mindre bitar. Finhacka rucolan.

  5. Blanda alla ingredienser med peston i en stor skål. Ringla över olja och strö över flingsalt och peppar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!