3.83.83.83.83.8

Kall pastasallad med nötfri ramslökspesto är saftig och god. Du kan även göra peston med gräslök.  

För 6-8 personer:

Ingredienser

400 g pasta
800 g sparrisbroccoli
2 burkar kronärtskockor, marinerade (à 290 g)
65 g rucola
1 tsk flingsalt
1 krm svartpeppar, nymald

Pesto:

100 g ramslök, eller 50 g gräslök + 50 g spenat
1 dl olivolja
50 g parmesanost, eller pecorinoost, grovriven
2 krm salt

Topping:

1 msk olivolja
0,5 tsk flingsalt
2 krm svartpeppar, nymald

25 minuter

Kall pastasallad med nötfri ramslökspesto – gör så här:

  1. Pesto: Lägg alla ingredienser till peston i en mixer och mixa till en slät kräm.
  2. Koka pastan al dente enligt -anvisning på förpackningen. Häll av vattnet och skölj pastan i kallt vatten.
  3. Förväll sparrisbroccolin i kokande lättsaltat vatten ca 2 min. Skölj genast i kallt vatten för att den ska behålla sin gröna färg. Skär den i mindre bitar.
  4. Låt kronärtskockorna rinna av och skär dem i mindre bitar. Finhacka rucolan.
  5. Blanda alla ingredienser med peston i en stor skål. Ringla över olja och strö över flingsalt och peppar.

 

Fler recept med: Buffémat, Pasta, Vegetariskt