Kall musselsallad med bulgur

En vanlig burk musslor blir grunden i en utmärkt god sallad.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 3 dl vatten
  • 1,5 dl bulgur
  • 145 g musslor - avrunnen vikt
  • 1 dl persilja - finhackad
  • 2 tomater - i tärningar
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 tsk citron - pressad
  • 1 msk olivolja

Tillbehör

  • 80 g salladsblad
  • 2 bananer - till efterrätt

Gör så här

  1. Koka upp vatten. Häll ner bulgur, koka på svag värme under lock ca 10 min tills vattnet kokat in.

  2. Blanda avrunna musslor med persilja, tomater, salt, peppar, citronsaft och olivolja.

  3. Servera musselsalladen kall tillsammans med varm bulgur. Det går också att blanda samman allt till en enda kall sallad. Ca 400 kcal per portion, varav ca 10 g fett.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!