Kall gurksoppa med örtolja och persilja

Kall gurksoppa med örtolja och persilja är en kall soppa med lite sting som passar perfekt i sommarvärmen! Soppan kan förberedas och stå färdig i kylen ca 3 timmar före servering.
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 2 gurkor - stora
  • 2 vitlöksklyftor
  • 0,5 chili - röd eller grön, t ex spansk peppar
  • 3,5 dl yoghurt - turkisk
  • 1 msk citron - pressad
  • 1 kruka koriander
  • 0,5 dl dill
  • 0,5 dl persilja
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Örtolja

  • 0,5 dl olivolja
  • 1 msk dill - hackad
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar - nymald

Garnering

  • persilja - eller dill

Gör så här

  1. Skär gurkorna i mindre bitar. Skala vitlöksklyftorna. Kärna ur chilin. Lägg alla ingredienser till soppan i en mixer. Mixa till en slät soppa. Krydda med salt och peppar. Ställ i kylen till servering.

  2. Örtolja: Mixa oljan med dill, salt och peppar.

  3. Ringla oljan över soppan vid servering. Garnera med dill och persilja.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!