2.82.82.82.82.8

Kall gurksoppa med krämiga dillräkor ska vara riktigt iskall när den serveras. Välj en olivolja av bra kvalitet att ringla över!  

För 4 personer:

Ingredienser

2 gurkor
2 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta, skalade
250 g räkor
0,5 dl lätt crème fraiche, + 1,5 dl
2 msk dill, hackad
3 msk lime, pressad
2 msk grönsaksfond, konc
olivolja, flingsalt, nymald svartpeppar

Tillbehör:

400 g lantbröd

15 minuter + tid i kyl

Kall gurksoppa med krämiga dillräkor – gör så här:

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och kärna ur 1/2 gurka. Fintärna den och lägg kärnhuset i en mixerkanna. Blanda gurkan med räkor, 1/2 dl crème fraiche, dill, 1/2 tsk flingsalt och 1 krm peppar.
  2. Grovhacka resten av gurkan och lägg i mixerkannan. Tillsätt 1 1/2 dl crème fraiche, limesaft, 7 dl iskallt vatten, fond, 1/2 tsk flingsalt och 2 krm peppar. Mixa soppan slät och kyl fram till servering.
  3. Häll soppan i skålar och ringla över 3 msk olivolja. Servera med bröd och räkröra.
    pren