Kall gurksoppa med gurkört och libbsticka

En smakrik soppa som passar bra på sommarbordet. Servera den iskall.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 knipplök - gul (á 100g)
  • 1 kg slanggurkor
  • 2 msk olivolja
  • 2 tärningar hönsbuljong
  • 2 dl vitt vin - torrt
  • 0,5 persilja - kruka hackad
  • 5 knippa rosmarin - kvistar, repad
  • 20 g libbstickablad
  • 8 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Garnering

  • 1 pkt gurkörtsblomma
  • 1 pkt libbstickablad

Gör så här

  1. Ansa och skiva löken, använd även blasten. Skölj och skär gurka i bitar. Fräs lök och gurka i olivoljan. Tillsätt buljongtärningar, vin, persilja, rosmarin, libbsticka och 1/4 av vattnet. Låt koka upp.

  2. Häll blandningen i en matberedare och kör till grov puré. Häll tillbaka i kastrullen, tillsätt resten av vattnet och låt soppan koka upp. Smaka av med salt och svartpeppar.

  3. Låt soppan bli riktigt kall före servering. Häll gärna soppan i en stor tillbringare. Då blir serveringen enklare. Garnera med gurkört och libbstickeblad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!