Recept av Suzanne Ribbing
Kall grönsakssoppa toppad med halloumi
Ingredienser
- 2 knipplökar
- 2 zucchini - späda (ca 450 g)
- 2 bifftomater
- 1 msk olivolja - + 2 msk + 1 msk
- 1 krm salt - + 1/2 tsk
- 0,5 krm svartpeppar - nymald, + 1 krm
- 0,5 dl tomatpuré
- 8 dl vatten
- 3 msk grönsaksfond - konc
- 2 krm strösocker
- 2 vitlöksklyftor
- 200 g halloumiost
Gör så här
-
Ansa och finhacka 1/2 lök och 1/2 zucchini. Hacka 1/4 bifftomat. Fräs grönsakerna i 1 msk olja tills de är mjuka. Krydda med 1 krm salt och 1/2 krm peppar och ställ åt sidan.
-
Ansa och grovhacka resten av löken och zucchinin. Tärna tomaterna. Fräs grönsakerna i 2 msk olja i en stor kastrull eller gryta. Tillsätt tomatpurén och rör om.
-
Häll över vattnet och tillsätt fond, socker, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Koka upp och sjud under lock ca 20 min. Skala och pressa i vitlöken. Koka ytterligare ca 10 min. Mixa soppan med mixerstav (den här mixerstaven från Bosch tycker vi som jobbar i Provköket är allra bäst!). Låt kallna.
-
Skär halloumin i bitar och stek dem i 1 msk olja på medelvärme tills de är gyllenbruna. Låt kallna.
-
Toppa soppan med grönsaksfräs och halloumi.