00000

Kall grönsakssoppa toppad med halloumi svalkar i sommarvärmen. Häll upp i en glasburk med lock till var och en. Halloumin packar man för sig och lägger ovanpå.

För 4 personer:

Ingredienser

2 knipplökar
2 zucchini, späda (ca 450 g)
2 bifftomater
1 msk olivolja, + 2 msk + 1 msk
1 krm salt, + 1/2 tsk
0,5 krm svartpeppar, nymald, + 1 krm
0,5 dl tomatpuré
8 dl vatten
3 msk grönsaksfond, konc
2 krm strösocker
2 vitlöksklyftor
200 g halloumiost 

40 minuter + tid att kallna

Kall grönsakssoppa toppad med halloumi – gör så här:

  1. Ansa och finhacka 1/2 lök och 1/2 zucchini. Hacka 1/4 bifftomat. Fräs grönsakerna i 1 msk olja tills de är mjuka. Krydda med 1 krm salt och 1/2 krm peppar och ställ åt sidan.
  2. Ansa och grovhacka resten av löken och zucchinin. Tärna tomaterna. Fräs grönsakerna i 2 msk olja i en stor kastrull eller gryta. Tillsätt tomatpurén och rör om.
  3. Häll över vattnet och tillsätt fond, socker, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Koka upp och sjud under lock ca 20 min. Skala och pressa i vitlöken. Koka ytterligare ca 10 min.  Mixa soppan med mixerstav (den här mixerstaven från Bosch tycker vi som jobbar i Provköket är allra bäst!). Låt kallna.
  4. Skär halloumin i bitar och stek dem i 1 msk olja på medelvärme tills de är gyllenbruna. Låt kallna.
  5. Toppa soppan med grönsaksfräs och halloumi.

Recept av Suzanne Ribbing

Fler recept med: Picknick, Soppa