Kall blåbärssoppa

Nyplockade blåbär eller frysta dito, båda ger en god soppa med lätt syrlighet från creme fraiche och en exotisk ton från kanel.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 500 g blåbär
  • 8 dl vatten
  • 0,5 tsk kanel
  • 1 msk potatismjöl - + vatten
  • 2 dl muscovadosocker - eller strösocker
  • 2 dl crème fraiche - lätt

Tillbehör

  • crème fraiche
  • mandelskorpor

Gör så här

  1. Koka blåbär med vatten och kanel ca 5 minuter. Mixa med mixerstav, sila ev. Häll tillbaka i kastrullen. Blanda potatismjöl med lite vatten och vispa ner i soppan och koka upp på nytt, ta från värmen när första bubblan syns. Tillsätt socker och 1 dl creme fraiche. Kyl!

  2. Häll upp den kalla soppan i skålar, vispa upp resten av creme fraichen och ringla i soppan, servera med mandelskorpa.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!