Kalkontoast med färskost och paprika

Håll blodsockernivån jämn under dagen med ett stärkande mellanmål ett par timmar efter lunch. Här med en god kalkontoast.
Allt om Mat
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 100 g kalkonbröst - rökt
  • 0,5 röd paprika
  • 1 klyfta rödlök
  • 75 g färskost - naturell light (5 % fett)
  • 2 msk kapris
  • 1 msk timjan - hackad
  • 2 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar - nymald
  • 8 skivor fullkornsfranska

Gör så här

  1. Strimla kalkonbröstet. Kärna ur och tärna paprikan. Skala och finhacka löken.

  2. Blanda färskosten med kalkon, paprika, lök, kapris och timjan. Krydda med salt och peppar.

  3. Fördela röran på 4 av brödskivorna. Lägg på de andra skivorna och tryck ihop.

  4. Grilla mackorna i smörgåsgrill eller i våffeljärn. Skär dem mitt itu till trekanter och servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!