33333

Håll blodsockernivån jämn under dagen med ett stärkande mellanmål ett par timmar efter lunch. Här med en god kalkontoast.

För 8 trekanter:

Ingredienser

100 g kalkonbröst, rökt
0,5 röd paprika
1 klyfta rödlök
75 g färskost, naturell light (5 % fett)
2 msk kapris
1 msk timjan, hackad
2 krm salt
0,5 krm svartpeppar, nymald
8 skivor fullkornsfranska

10 minuter

Kalkontoast med färskost och paprika – gör så här:

  1. Strimla kalkonbröstet. Kärna ur och tärna paprikan. Skala och finhacka löken.
  2. Blanda färskosten med kalkon, paprika, lök, kapris och timjan. Krydda med salt och peppar.
  3. Fördela röran på 4 av brödskivorna. Lägg på de andra skivorna och tryck ihop.
  4. Grilla mackorna i smörgåsgrill eller i våffeljärn. Skär dem mitt itu till trekanter och servera. 
Fler recept med: Kyckling och fågel, Mackor, Smalt