33333

Håll blodsockernivån jämn under dagen med ett stärkande mellanmål ett par timmar efter lunch. Här med en god kalkontoast.

För 8 trekanter

Ingredienser

100 g rökt kalkonbröst
0,5 röd paprika
1 rödlöksklyfta
75 g färskost, naturell light (5 % fett)
2 msk kapris
1 msk timjan, hackad
2 krm salt
0,5 krm svartpeppar, nymald
8 skivor fullkornsfranska

Kalkontoast  – gör så här:

  1. Strimla kalkonbröstet. Kärna ur och tärna paprikan. Skala och finhacka löken.
  2. Blanda färskosten med kalkon, paprika, lök, kapris och timjan. Smaka av med salt och peppar.
  3. Fördela röran på 4 av bröden. Lägg på de andra bröden och tryck ihop.
  4. Grilla mackorna i smörgåsgrill eller i våffeljärn. Skär dem mitt itu till trekanter och servera.

    Ca 100 kcal per trekant, 2 g fett, 7 g protein, 13 g kolhydrater

Fler recept med: Kyckling och fågel, Mackor, Smalt