Kalkonsmörrebröd med äppelchutney

En frisk chutney med sting passar bra till det milda kalkonköttet.
Allt om Mat

Till 25 smörrebröd

  • 0,5 surdegsbröd - ljust
  • 50 g smör
  • 25 skivor kalkonbröst - små, rökt

Äppelchutney

  • 2 äpplen
  • 1 chili - röd, tex spansk peppar
  • 3 msk strösocker
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 0,5 kanelstång
  • 2 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar - nymald

Garnering

  • 3 äpplen - röda

Gör så här

  1. Chutney: Kärna ur och skär äpplena i små tärningar. Kärna ur och finhacka chilin. Blanda äpple, chili, socker och vinäger i en kastrull. Tillsätt kanelstång, salt och peppar. Låt puttra ca 10 min under lock. Låt chutneyn kallna.

  2. Skär brödet i skivor och dela dem mitt itu. Bre bröden med smör och lägg på kalkonskivorna. Kärna ur och skär äpplena i mycket tunna skivor. Lägg på äppelskivorna. Toppa med chutney och garnera med vattenkrasse.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!