1. Chutney: Kärna ur och skär äpplena i små tärningar. Kärna ur och finhacka chilin. Blanda äpple, chili, socker och vinäger i en kastrull. Tillsätt kanelstång, salt och peppar. Låt puttra ca 10 min under lock. Låt chutneyn kallna.
2. Skär brödet i skivor och dela dem mitt itu. Bre bröden med smör och lägg på kalkonskivorna. Kärna ur och skär äpplena i mycket tunna skivor. Lägg på äppelskivorna. Toppa med chutney och garnera med vattenkrasse.
Kalkonsmörrebröd med äppelchutney
En frisk chutney med sting passar bra till det milda kalkonköttet.
För 25 smörrebröd
Ingredienser
Till 25 smörrebröd
0,5 | surdegsbröd, ljust |
50 g | smör |
25 | kalkonbröd, små skivor rökt |
Äppelchutney:
2 | äpplen |
1 | chili, röd, tex spansk peppar |
3 msk | strösocker |
2 msk | äppelcidervinäger |
0,5 | kanelstång |
2 krm | salt |
0,5 krm | svartpeppar, nymald |
Garnering:
3 | äpplen, röda |