Kalkonsandwich med mango chutneymajonnäs

De här små sandwicharna med rökt kalkon, mango chutney-majonnäs och blåmögelost är galet goda och bra att bjuda på så här års. Räkna med två stycken per person.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 16 ljust rågbröd - osötat skivor
  • 8 rökt kalkon - skivor
  • 250 g blåmögelost - t ex Saint Agur
  • några persiljekvistar

Mango chutneymajonnäs

  • 2 äggulor
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 2,5 dl olja - raps- eller solros
  • 2 msk mango chutney
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Vispa äggulorna med vinägern.

  2. Häll oljan droppvis under konstant vispning så att äggulan binder fettet.

  3. Smaka av med salt och peppar och blanda med mango chutney.

  4. Kantskär rågbrödet till prydliga rektanglar.

  5. Bred mangochutney-majonnäs på skivorna och lägg ihop dem två och två med en bit ost, en skiva kalkon och lite persilja emellan.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!