Kalkonrulle med linskroketter och rödkålschutney

Katrinplommon i kalkonen, ingefära i kroketterna och balsamvinäger i rödkålen ger den här rätten en rik smakpalett. Viktigt är att inte rödkålen kokas torr.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 500 g kalkonbröst - eller kycklingfilé
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 1 dl katrinplommon - grovhackade mjuka
  • 1 msk olja

Linskroketter

  • 400 g linser - kokta
  • 1 potatis - finriven
  • 1 vitlök - klyfta
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 krm salt
  • 1 msk olivolja
  • 2 tsk ingefära - färsk riven

Rödkålschutney

  • 5 dl rödkål - strimlad
  • 1 msk strösocker
  • 3 msk olja
  • 1 dl balsamvinäger
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk kalvfond - konc
  • 2 krm cayennepeppar
  • 0,5 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Dela kalkonfilén i 4 bitar på längden, kycklingfilén i 2 bitar. Banka ut filéerna lite. Salta och peppra. Fördela katrinplommonen på de utbankade filéerna och rulla ihop. Fäst med tandpetare eller knyt med ett steksnöre. Bryn i olja runt om och efterstek i ugn i 15–20 min eller tills innertemperaturen är 68–70°.

  2. Linskroketter: Skölj linserna i kallt vatten och låt dem rinna av väl. Blanda dem med resten av ingredienserna. Forma till kroketter och bryn dem i olja. Efterstek i ugn (tillsammans med kalkonen) ca 10 min.

  3. Fräs rödkålen i olja. Tillsätt socker, balsamvinäger, vatten, fond och låt koka under lock i ca 5–8 min. Smaka av med cayennepeppar och ev mera salt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!