Kalkonfylld cannelloni

Kalkon finns numera att köpa som färs. Kalvfärs eller mager fläskfärs kan passa som alternativ. Med färska lasagneplattor går det snabbt och rätten är lättlagad. Servera gärna krispig romansallad till.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 8 lasagneplattor - färska
  • 1 - 2 msk olivolja
  • 1 dl parmesan - riven

Färssås

  • 1 lök - liten hackad
  • 2 vitlöksklyftor - hackade
  • 350 g kalkonfärs
  • 3 - 4 msk pesto - röd
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 1 purjolök - 15 cm av
  • 1 vitlöksklyfta

Tomatsås

  • 1 burk tomater - krossade (400 g)
  • 3 msk vatten
  • 1 msk balsamvinäger
  • 0,75 tsk salt
  • 0,5 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.

  2. Färssås: Bryn hackad lök och vitlök i olivolja, tillsätt kalkonfärs när löken är lätt brynt och stek tillsammans till färsen fått färg. Tillsätt pesto och grädde och låt puttra till en krämig konsistens. Smaka av med salt och peppar.

  3. Hacka purjo- och vitlök och fräs i olja tills den blivit mjuk. Häll på tomatkross och vatten. Koka ihop och smaksätt med balsamvinäger, salt och peppar.

  4. Fördela färssåsen på lasagneplattorna. Rulla ihop och lägg i en smord ugnssäker form.

  5. Häll tomatsåsen över rullarna och strö över riven parmesanost. Grädda ca 20 minuter. Servera med sallad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!