Kalkonfylld cannelloni

00000

Kalkon finns numera att köpa som färs. Kalvfärs eller mager fläskfärs kan passa som alternativ. Med färska lasagneplattor går det snabbt och rätten är lättlagad. Servera gärna krispig romansallad till.

För 2 -3 pers

Ingredienser

8 lasagneplattor, färska
1-2 msk olivolja
1 dl parmesanost, riven

Färssås

1 lök, liten hackad
2 vitlöksklyftor, hackade
350 g kalkonfärs
3-4 msk pesto, röd
1 dl matlagningsgrädde
2 krm salt
1 krm svartpeppar, nymald
1 purjolök, 15 cm av
1 vitlöksklyfta

Tomatsås

1 burk tomater, krossade (400 g)
3 msk vatten
1 msk balsamvinäger
0,75 tsk salt
0,5 krm svartpeppar

Kalkonfylld cannelloni – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Färssås: Bryn hackad lök och vitlök i olivolja, tillsätt
    kalkonfärs när löken är lätt brynt och stek tillsammans till
    färsen fått färg. Tillsätt pesto och grädde och låt puttra till
    en krämig konsistens. Smaka av med salt och peppar.
  3. Hacka purjo- och vitlök och fräs i olja tills den blivit mjuk. Häll på tomatkross och vatten. Koka ihop och smaksätt med balsamvinäger, salt och peppar.
  4. Fördela färssåsen på lasagneplattorna. Rulla ihop och
    lägg i en smord ugnssäker form.
  5. Häll tomatsåsen över rullarna och strö över riven parmesanost. Grädda ca 20 minuter. Servera med sallad.