Kalkonfilé med parmesankrämig spagetti och kronärtskocksröra

Recept på kalkonfilé med parmesankrämig spagetti och kronärtskocksröra. Lyxa till pastan! Välj gärna kalkonfilé, då de ligger perfekt i storlek till två personer för en middag.

30 minuter

Kalkonfilé med parmesankrämig spagetti och kronärtskocksröra – gör så här:

  1. Skala och skiva vitlöken tunt. Halvera tomaterna. Stek vitlök och tomater i 1/2 msk olja i medelvarm panna ca 1 minut. Låt svalna.
  2. Mixa kronärtskockorna med hälften av rucolan med mixerstav.
  3. Riv parmesanosten fint på rivjärn. Vispa ihop parmesan, äggula, yoghurt, 1/2 tsk vinäger, 2 krm salt och 1 krm peppar.
  4. Halvera köttet på längden och krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Stek köttet i 1/2 msk olja ca 3 min på varje sida i en het panna. Skär det i skivor.
  5. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av vattnet och häll pastan i skål. Tillsätt parmesankrämen och rör om.
  6. Vänd ner tomaterna i pastan. Toppa med kött, kronärtskocksröra och resterande rucola.

Recept från