Kalkonfilé med parmesankrämig spagetti och kronärtskocksröra

Recept på kalkonfilé med parmesankrämig spagetti och kronärtskocksröra. Lyxa till pastan! Välj gärna kalkonfilé, då de ligger perfekt i storlek till två personer för en middag.
Petra Lindstrand
Recept på kalkonfilé med parmesankrämig spagetti och kronärtskocksröra
Recept på kalkonfilé med parmesankrämig spagetti och kronärtskocksröra Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 300 g kalkonfilé
  • 1 vitlöksklyfta
  • 250 g körsbärstomater
  • 100 g kronärtskockshjärtan - marinerade
  • 35 g rucola
  • 25 g parmesan
  • 1 äggula
  • 1 dl yoghurt - turkisk
  • 150 g pasta - valfri, t ex spagetti
  • olivolja
  • vitvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Skala och skiva vitlöken tunt. Halvera tomaterna. Stek vitlök och tomater i 1/2 msk olja i medelvarm panna ca 1 minut. Låt svalna.

  2. Mixa kronärtskockorna med hälften av rucolan med mixerstav.

  3. Riv parmesanosten fint på rivjärn. Vispa ihop parmesan, äggula, yoghurt, 1/2 tsk vinäger, 2 krm salt och 1 krm peppar.

  4. Halvera köttet på längden och krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Stek köttet i 1/2 msk olja ca 3 min på varje sida i en het panna. Skär det i skivor.

  5. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av vattnet och häll pastan i skål. Tillsätt parmesankrämen och rör om.

  6. Vänd ner tomaterna i pastan. Toppa med kött, kronärtskocksröra och resterande rucola.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!