00000

Det milda kalkonköttet får mustig smak när det kokas i kokossåsen. Det här är ett recept på en mycket enkel rätt.

För 4 personer

Ingredienser

500 g kalkonfärs
2 lökar, gula
2 citrongräs
1 1/2 msk currypasta, röd
1 äggula
2 msk ströbröd
1 lime
3 dl ris, gärna basmati
1 1/2 tsk strösocker
1 burk kokosmjölk, (400 ml)
1 1/2 msk soja, japansk
2 snackpaprikor, röda
150 g sockerärtor
100 g böngroddar
rapsolja
salt

40 min

Kalkonfärsbullar i röd curry- och kokossås med ris

 

Gör så här:

1. Skala och finhacka löken. Finstrimla citrongräset. Fräs lök och citrongräs i 1 msk olja i medelvarm panna ca 2 min. Tillsätt ­currypastan och låt fräsa ca 1 minut. Låt svalna något.

2. Lägg färsen i en bunke. Tillsätt hälften av lökblandningen, äggula, ströbröd och 1 tsk salt. Skölj limen noga i ljummet vatten. Riv skalet och blanda ner i färsen. Pressa ut 1 1/2 msk saft som sparas till grönsakerna. Forma färsen till köttbullar. Lägg dem på ett oljat fat.

3. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.

4. Fräs den resterande löken med socker i ½ msk olja i en medelvarm traktörpanna ca

2. min. Vispa i kokosmjölk och soja. Lägg köttbullarna i såsen. Låt sjuda under lock 10–12 min.

5. Kärna ur och strimla paprikan. Stek paprika och sockerärter i het stekpanna i ½ msk olja ca 2 min. Häll limesaften över grönsakerna. Vänd ner grönsaker och böngroddar i pannan med köttbullar och sås.

6. Servera bullarna med sås, ris och resterande lime skuren i klyftor.

Fler recept med: Kyckling och fågel, Övrigt