00000

Kikärter rostas i ugnen tillsammans med rotfrukter så att de blir krispiga och goda. Ett läckert alternativ till kokta kikärter.

För 2 personer

Ingredienser

1,5 dl kikärter, torkade
2 rödbetor
2 morötter
2 palsternackor
1 lök, gul
200 g kalkonfärs, (7% fett)
2 tsk smör
0,5 tsk salt
1 krm sambal oelek
400 g tomater, hela
1 msk persilja, hackad

Kalkonchili med rostade kikärter

 

1. Låt kikärterna ligga i vatten över natten. Sätt ugnen på 225°.
2. Låt kikärterna rinna av och torka till på hushållspapper. Lägg dem på bakplåtspapper på en plåt.
3. Stek dem i övre delen av ugnen 10 minuter.
4. Skala rödbetor, morötter, palsternacka och lök. Skär allt i bitar och lägg på plåten bredvid kikärterna.
5. Stek i mitten av ugnen 25-30 minuter.
6. Stek under tiden kalkonfärsen i smör i en stekpanna. Krydda med salt och sambal oelek.
7. Dela tomaterna och rör ner dem med spadet i pannan. Låt allt koka ihop i några minuter.
8. Rör ner rotfrukter och kikärter och strö över persilja.

Fler recept med: Buffémat, Fest, Smalt, Smårätter