Kalkonchili med rostade kikärter

Kikärter rostas i ugnen tillsammans med rotfrukter så att de blir krispiga och goda. Ett läckert alternativ till kokta kikärter.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1,5 dl kikärter - torkade
  • 2 rödbetor
  • 2 morötter
  • 2 palsternackor
  • 1 lök - gul
  • 200 g kalkonfärs - (7% fett)
  • 2 tsk smör
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm sambal oelek
  • 400 g tomater - hela
  • 1 msk persilja - hackad

Gör så här

  1. Låt kikärterna ligga i vatten över natten. Sätt ugnen på 225°.

  2. Låt kikärterna rinna av och torka till på hushållspapper. Lägg dem på bakplåtspapper på en plåt.

  3. Stek dem i övre delen av ugnen 10 minuter.

  4. Skala rödbetor, morötter, palsternacka och lök. Skär allt i bitar och lägg på plåten bredvid kikärterna.

  5. Stek i mitten av ugnen 25-30 minuter.

  6. Stek under tiden kalkonfärsen i smör i en stekpanna. Krydda med salt och sambal oelek.

  7. Dela tomaterna och rör ner dem med spadet i pannan. Låt allt koka ihop i några minuter.

  8. Rör ner rotfrukter och kikärter och strö över persilja.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!