30 minuter + 30 minuter koktid
Kåldolmar med cashewnötter och vitlök – gör så här:
- Förväll kålen i lättsaltat vatten ca 10 min. Plocka bort tolv hela blad.
- Hacka nötterna. Skala och hacka vitlöken. Fräs nötter och vitlök i 1 msk smör tills de får en gyllenbrun färg. Låt svalna.
- Blanda färsen med nötfräs, ris och sambal oelek. Krydda med salt och peppar.
- Fyll kålbladen med färsröran och vik ihop till dolmar. Bryn kåldolmarna i 2 msk smör i en stekpanna tills de fått en gyllenbrun färg. Fös ihop dolmarna i stekpannan och häll över vattnet. Smula i buljongtärningen. Låt kåldolmarna eftersteka under lock ca 30 min.
- Sås: Skölj citronen i ljummet vatten. Riv skalet och blanda med yoghurt och tahini. Krydda med salt och peppar. Ringla över olja.
- Servera kåldolmarna med yoghurtsås och granatäppelkärnor.
Av Anna Stegs