Kål- och rotfruktssoppa

Kålsoppa är en rysk husmanskostklassiker. Här är en variant med rotsaker och kassler. Crème fraiche smaksatt med dill passar bra till. Komplettera gärna med grovt mörkt bröd.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 spetskål - eller vitkål (500 g)
  • 3 potatisar
  • 2 msk olivolja
  • 1 påse rotfrukter - frysta (550 g)
  • 2 tärningar hönsbuljong
  • 1 l vatten
  • 300 g kassler
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Creme fraiche

  • 2 dl crème fraiche - lätt
  • 2 msk dill - hackad
  • 2 krm salt

Garnering

  • dillvippor

Gör så här

  1. Ansa och skär kålen i små bitar. Skala och skär potatisen i bitar.

  2. Hetta upp oljan i en gryta. Fräs rotfrukterna under omrörning ca 3 minuter. Tillsätt kål och potatis och fräs under omrörning 2-3 minuter. Smula ner buljongtärningarna. Tillsätt vattnet och låt soppan koka under lock ca 15 minuter.

  3. Skär kasslern i skivor och sedan i bitar. Låt kasslern koka med soppan när ca 3 minuter återstår. Smaka av med salt och peppar.

  4. Blanda lätt crème fraiche och dill. Smaka av med salt.

  5. Garnera soppan med dillvippor och servera den med crème fraiche.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!