00000

Knapriga kakor med söt vit choklad och syrliga tranbär i smeten.

För 1 18 kakor

Ingredienser

Kakor med vit choklad och tranbär

100 g vit choklad
1 dl torkade tranbär
100 g smör, rumsvarmt
1/2 dl rörsocker
1 tsk vaniljsocker
1 ägg
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt

15 min + 10 min i ugnen

Kakor med vit choklad och tranbär – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Grovhacka choklad och tranbär.
  2. Arbeta ihop smör, rörsocker och vaniljsocker i en matberedare eller med elvisp. Tillsätt ägget och blanda väl. Blanda mjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten. Blanda i choklad och tranbär.
  3. Forma smeten till runda bollar och lägg dem glest på plåtar med bakpåtspapper. Tryck till kakorna så att de blir något plattare.
  4. Grädda mitt i ugnen ca 10 min. Låt kallna på galler.

Servera på ett vackert kakfat

kakfat

Tips: Köp cd-fickor av papper med fönster. Finns i kontors- och teknikaffärer. Lägg en kaka i varje ficka, stapla på varandra och vira ett band omkring.