Glasstårta (parfait) med kahlua

Parfait, glasstårta, men smak av kahlua pyntad med färska bär (men frysta duger också!).
Allt om Mat

Ingredienser

  • 6 äggulor
  • 1,5 dl strösocker
  • 7 dl vispgrädde
  • 0,5 dl Kahlua - (kaffelikör)

Tillbehör

  • hallon och blåbär

Gör så här

  1. Vispa äggulor och socker, i vattenbad, till en tjock kräm. Låt den svalna.

  2. Vispa grädden och blanda den med äggvispet.

  3. Smaksätt med likören och häll smeten i en rund form, ca 24 cm i diameter.

  4. Täck och ställ formen i frysen minst 6 timmar, gärna tills nästa dag.

  5. Servera tillsammans med hallon och blåbär.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!