Kaffezabaione

Var noga med att vispa runt i botten på kastrullen.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 5 äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 0,5 dl rom - mörk
  • 1 dl bryggkaffe - starkt

Tillbehör

  • 1 pkt hallon - frysta, osötade
  • 6 rån eller kex

Gör så här

  1. 1.Vispa äggulor och socker pösigt. Tillsätt rommen och fortsätt att vispa över sjudande vattenbad tills smeten tjocknar.

  2. Tillsätt kaffet, lite i taget, och fortsätt att vispa tills massan är så tjock att vispen lämnar ett ordentligt spår när man lyfter den.

  3. Lägg 2 msk frysta hallon i varje glas och fördela zabaione över. Servera genast tillsammans med ett par goda rån.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!