Kaffepralin med salt

Under marknaden i Jokkmokk går den här pralinen under namnet ”Fördom”.

15 min + 8 timmar i kylen

Kaffepralin med salt

1. Koka upp grädde och kaffe. Låt grädden svalna, täck över skålen och ställ i kylen ca 4 timmar,  eller över natten.

2. Finhacka 150 g choklad. Koka upp grädden och sila den över chokladen. Tillsätt smör och honung och rör tills allting smält. (Värm lite i mikron om det inte smält helt.) Häll smeten i en form, ca 10 x 15 cm, klädd invändigt med plastfolie och låt stelna i kylen, ca 4 timmar.

3. Skär tryffeln i 12 bitar. Smält försiktigt 100 g choklad i mikrovågsugn eller över vattenbad. Låt den svalna till fingervarmt. Lägg tryffeln på en gaffel och ös den smälta chokladen över med en sked. Lägg dem på bakplåtspapper. Lägg en saltflinga på varje tryffel och låt dem stelna.

Recept från