Kaffekola

Här kommer en digital termometer eller karamelltermometer väl till pass. Låt kolan koka utan omrörning när sockret väl löst sig, då undviker du att kolan sockrar sig.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 3 dl vispgrädde
  • 2 msk snabbkaffepulver
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl sirap
  • 2 msk smör

Gör så här

  1. Lägg bakplåtspapper i en värmetålig form ca 18x25 cm. Blanda alla ingredienser i en tjockbottnad kastrull. Värm och rör tills kaffet och sockret löst sig.

  2. Låt sedan blandningen koka livligt utan lock, koka till 122° eller tills kolan klarar kulprovet. Det tar 30-50 min beroende på kastrullstorlek.

  3. Ta kastrullen från plattan och häll ut kolan på plåten. Skär eller klipp i bitar medan den fortfarande är ljummen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!