Kaffedrink med chokladtryffel

Recept på en chokladtryffel med smak av hasselnöt som passar perfekt till den varma kaffedrinken toppad med fluffig grädde.
Mattias Larsson
Foto: Magnus Skoglöf

Kaffedrink

  • 1 dl vispgrädde
  • 9 cl Xanté
  • 3 cl Heering coffee eller annan kaffelikör
  • 2 msk råsocker strö
  • 4 dl kaffe - nybryggt, starkt
  • 1 tsk kakao

Chokladtryffel

  • 200 g hasselnötter
  • 2 dl strösocker
  • 200 g mörk choklad - (70%)
  • 3 msk kakao
  • 2 msk florsocker

Chokladtryffel

  1. Rosta hasselnötterna i en torr, het stekpanna ca 2 min. Häll på sockret och låt det smälta tills det är karamelliserat. Häll upp nötterna på ett bakplåtspapper och låt dem kallna.

  2. Hacka chokladen. Mixa den tillsammans med nötterna i en matberedare ca 5 min.  Häll smeten i en bunke och låt stå i kylen ca 2 timmar att stelna.

  3. Blanda kakao och florsocker. Rulla cm-stora bollar av tryffeln och rulla dem sedan i kakaoblandningen.

Kaffedrink

  1. Vispa grädden.

  2. Fördela päronlikör, kaffelikör och socker i fyra glas.

  3. Häll på kaffet. Toppa med grädde och pudra över kakao

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!