Kaffechoklad med konjak
Bjud alla sötsugna gäster på en värmande drink som är både kaffe och dessert i ett. Perfekt som dessert eller efter en kall vinterpromenad.
-
4 dl mjölk
-
50 g choklad - mörk (70 %)
-
1 dl nötkräm - t ex Nutella
-
1,5 dl espresso - nybryggd
-
2 dl konjak
-
1 dl grädde - vispad
Garnering
-
1 tsk kakao
-
2 msk hasselnötter - finhackade och rostade
-
Sjud mjölken i en kastrull. Vispa i choklad och Nutella, vispa kraftigt tills allt smält. Häll i kaffe och konjak.
-
Häll upp drinken i glas eller muggar. Klicka över vispad grädde. Pudra över kakao och strö över nötter. Servera genast.
Nutella och palmolja?
• Det som är viktigt när man köper produkter med palmolja, är att kontrollera att det är 100% certifierad palmolja, som inte bidrar till skövling av regnskog.
• Hittar du ingen hasselnötskräm nära dig med 100% certifierad palmolja kan du göra din egna nutella. Klicka här för recept!