Kaffechoklad med konjak

Bjud alla sötsugna gäster på en värmande drink som är både kaffe och dessert i ett. Perfekt som ­dessert eller efter en kall vinterpromenad.
Sophie Berlin
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 4 dl mjölk
  • 50 g choklad - mörk (70 %)
  • 1 dl nötkräm - t ex Nutella
  • 1,5 dl espresso - nybryggd
  • 2 dl konjak
  • 1 dl grädde - vispad

Garnering

  • 1 tsk kakao
  • 2 msk hasselnötter - finhackade och rostade

Gör så här

  1. Sjud mjölken i en kastrull. Vispa i choklad och Nutella, vispa kraftigt tills allt smält. Häll i kaffe och konjak.

  2. Häll upp drinken i glas eller muggar. Klicka över vispad grädde. Pudra över kakao och strö över nötter. Servera genast.

Nutella och palmolja?

Det som är viktigt när man köper produkter med palmolja, är att kontrollera att det är 100% certifierad palmolja, som inte bidrar till skövling av regnskog.

Hittar du ingen hasselnötskräm nära dig med 100% certifierad palmolja kan du göra din egna nutella. Klicka här för recept! 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!