4.84.84.84.84.8

Bjud alla sötsugna gäster på en värmande drink som är både kaffe och dessert i ett. Perfekt som ­dessert eller efter en kall vinterpromenad.

För 4 personer:

Ingredienser

4 dl mjölk
50 g choklad, mörk (70 %)
1 dl nötkräm, t ex Nutella
1,5 dl espresso, nybryggd
2 dl konjak
1 dl grädde, vispad

Garnering:

1 tsk kakao
2 msk hasselnötter, finhackade och rostade

10 minuter

Kaffechoklad med konjak – gör så här:

  1. Sjud mjölken i en kastrull. Vispa i choklad och Nutella, vispa kraftigt tills allt smält. Häll i kaffe och konjak.
  2. Häll upp drinken i glas eller muggar. Klicka över vispad grädde. Pudra över kakao och strö över nötter. Servera genast.

 

Nutella och palmolja?

  • Det som är viktigt när man köper produkter med palmolja, är att kontrollera att det är 100% certifierad palmolja, som inte bidrar till skövling av regnskog.
  • Hittar du ingen hasselnötskräm nära dig med 100% certifierad palmolja kan du göra din egna nutella. Klicka här för recept!