Kaffe Sambucca

Kaffe Sambucca är en god variant på Irish coffee.
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1,5 dl kaffe - nybryggt
  • 1 tsk farinsocker
  • 3 cl whisky
  • 2 cl sambuca - italiensk örtlikör

Topping

  • 1 dl grädde - vispad

Garnering

  • 1 tsk äggvita
  • 1 msk farinsocker
  • 5 g mörk choklad - mörk riven

Gör så här

  1. Garnering: Doppa glasets kant, först i äggvita och sedan i farinsocker. Låt kanten torka ca 10 min.

  2. Häll farinsocker i botten på glaset. Häll på whisky och sambucca. Fyll på med kaffe. Klicka på grädde och strö över choklad. Servera genast.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!