Kaffe- och romparfait med kokos

Kaffe och rom ger djup och god smak till parfaiten. Det är en enkel och snabb efterrätt till vuxna. Frys in parfaiten i små fina kaffekoppar så är allt klart för servering.
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 2 äggulor
  • 0,5 dl kokossocker - eller ljust ­muscovadosocker
  • 3 msk espressokaffe - starkt, kallt
  • 1 msk rom - mörk
  • 2 dl vispgrädde

Tillbehör

  • kokos - flagad, rostad

Gör så här

  1. Vispa äggulor och kokossocker luftigt. ­Blanda med kaffe och rom. Vispa grädden ­separat och blanda med äggvispet.

  2. Häll upp smeten i små kaffekoppar. Täck med plastfolie. Ställ dem i frysen ca 2 timmar.

  3. Ta fram de frysta kopparna ca 15 min före servering. Ta bort plasten och toppa med ­rostad kokos.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!