4.44.44.44.44.4

Kaffe och rom ger djup och god smak till parfaiten. Det är en enkel och snabb efterrätt till vuxna. Frys in parfaiten i små fina kaffekoppar så är allt klart för servering.

För 4-6 personer:

Ingredienser

2 äggulor
0,5 dl kokossocker, eller ljust ­muscovadosocker
3 msk espressokaffe, starkt, kallt
1 msk rom, mörk
2 dl vispgrädde

Tillbehör:

kokos, flagad, rostad

15 minuter + 3 timmar i frys

Kaffe- och romparfait med kokos – gör så här:

  1. Vispa äggulor och kokossocker luftigt. ­Blanda med kaffe och rom. Vispa grädden ­separat och blanda med äggvispet.
  2. Häll upp smeten i små kaffekoppar. Täck med plastfolie. Ställ dem i frysen ca 2 timmar.
  3. Ta fram de frysta kopparna ca 15 min före servering. Ta bort plasten och toppa med ­rostad kokos.
Fler recept med: Artiklar