4.34.34.34.34.3

Kaffe- och konjaksglass är glass med vuxen smak. Servera gärna ett litet glas konjak till glassen för att förstärka smaken.  

För 6 personer:

Ingredienser

2 dl vispgrädde
1,5 dl mjölk
0,5 dl kaffe, starkt
4 äggulor
1 dl strösocker
3 msk konjak

Garnering:

choklad, mörk

15 minuter + tid att kallna och frysa

Kaffe- och konjaksglass – gör så här:

  1. Koka upp grädde, mjölk och kaffe. Vispa äggulor och socker pösigt. Häll över den heta gräddmjölken under omrörning.
  2. Häll tillbaka gräddblandningen i kastrullen och sjud under omrörning till 85°. Ställ kastrullen i kallt vattenbad och låt kallna.
  3. Smaksätt glassmeten med konjak och frys den i glassmaskin till fin glasskonsistens.
  4. Skeda upp glassen i glas och riv över choklad. Servera genast.
Fler recept med: Okategoriserade