Kaffe- och konjaksglass  

Kaffe- och konjaksglass är glass med vuxen smak. Servera gärna ett litet glas konjak till glassen för att förstärka smaken.  
Kaffe- och konjaksglass.
Kaffe- och konjaksglass. Foto: Helen Pe / BMB

Ingredienser

  • 2 dl vispgrädde
  • 1,5 dl mjölk
  • 0,5 dl kaffe - starkt
  • 4 äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 3 msk konjak

Garnering

  • choklad - mörk

Gör så här

  1. Koka upp grädde, mjölk och kaffe. Vispa äggulor och socker pösigt. Häll över den heta gräddmjölken under omrörning.

  2. Häll tillbaka gräddblandningen i kastrullen och sjud under omrörning till 85°. Ställ kastrullen i kallt vattenbad och låt kallna.

  3. Smaksätt glassmeten med konjak och frys den i glassmaskin till fin glasskonsistens.

  4. Skeda upp glassen i glas och riv över choklad. Servera genast.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!