11111

Prova rostade nötter och kaffe i fudge – vilken smakkombination!

För 60 bitar:

Ingredienser

2 dl hasselnötter
5 dl strösocker
2,5 dl vispgrädde
1 msk sirap, ljus
1 msk honung, flytande
2 msk smör
2 msk snabbkaffepulver

30 minuter + tid att stelna

Kaffe- och hasselnötsfudge – gör så här:

  1. Rosta nötterna i en torr stekpanna tills skalet börjar svartna och spricka. Gnugga bort skalet i en kökshandduk.
  2. Lägg ett bakplåtspapper i bottnen på en form, ca 20 x 30 cm. Lägg socker, grädde, sirap, honung, smör och kaffepulver i en kastrull och smält på svag värme. Pensla kanten på insidan av kastrullen med kallt vatten så att sockerkristallerna försvinner. Rör ihop och höj värmen. Låt koka till 113°.
  3. Sätt kastrullen i ett kallt vatten­bad och låt svalna till 50°. Rör ­om 2–3 gånger under tiden så att inte fudgen fastnar i bottnen. Ta upp kastrullen ur vattenbadet och vispa med elvisp 5–10 min, tills smeten börjar bli matt. Vänd i ­hasselnötterna och lägg smeten i formen. Platta till ytan med en ­palett. Låt fudgen kallna i kylen. Skär upp i bitar.

 

 

 

 

Fler recept med: Godis