4.54.54.54.54.5

Jultryfflar med rommarinerade katrinplommon är en trevlig julklapp att ge bort. Köp en fin ask och fina formar av papper till tryfflarna och julklappen är snabbt fixad.

För 35 tryfflar:

Ingredienser

8 katrinplommon
2 msk rom, mörk
250 g choklad, mörk
1 dl vispgrädde
50 g smör, rumsvarmt

Garnering:

200 g choklad, vit
1 dl florsocker

20 minuter + 2 timmar för katrinplommonen att dra + 1 timme i kyl + 30 minuter i frys

Jultryfflar med rommarinerade katrinplommon – gör så här:

  1. Finhacka katrinplommonen och blanda dem med rommen. Låt stå ca 2 timmar.
  2. Finhacka den mörka chokladen. Koka upp grädden. Häll den över chokladen och rör tills chokladen smält. Tillsätt smöret och rör tills det smält. Blanda i katrinplommonen.
  3. Ställ smeten i kylen tills den stelnat, ca 1 timme.
  4. Rulla kulor av smeten och ställ dem i frysen ca 30 min.
  5. Hacka den vita chokladen. Smält den i mikro eller över vattenbad. Rulla kulorna först i chokladen och sedan i florsocker. Förvara tryffeln i kylen.
Fler recept med: Choklad, Godis, Jul, Julgodis