Julstjärnor

Recept på Julstjärnor. Plommonmarmeladen kan bytas ut mot annan marmelad.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 4,25 dl vetemjöl - (270 g)
  • 125 g smör
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 1,5 dl vispgrädde

Fyllning

  • 0,75 dl plommonmarmelad - fast

garnering

  • florsocker

Gör så här

  1. Blanda mjöl, smör och bakpulver. Vispa grädden. Blanda ner grädden i mjölblandningen. Låt degen vila i kylen ca 12 timmar.

  2. Sätt ugnen på 200°. Kavla ut degen. Sporra degen till fyrkanter, ca 8 x 8 cm. Sporra ett jack i varje hörn ca 3 cm in mot mitten.

  3. Lägg en klick marmelad mitt på. Vik upp vartannat hörn mot mitten och  tryck ihop försiktigt. Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 10 min. Pudra över florsocker före servering.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!