4.44.44.44.44.4

Extra saftig julskinka. Skinkan blir saftig och fin då den tillagas i låg temperatur.

För 1 st

Ingredienser

Saftig julskinka

3 kilo julskinka, rimmad
1 äggula
1 dl grov senap
1 dl ljust bröd, rivet,dagsgammalt

5 min + 4 3/4 timme i ugn

Saftig julskinka – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 125°. Lägg skinkan med svålen upp i en ugnssäker form. Sätt in en termometer.
  2. Tillaga mitt i ugnen tills innertemperaturen är 70°, ca 4 1/2 timme. Låt svalna. Ta bort nätet och skär bort svål och fett.
  3. Höj ugnstemperaturen till 250°. Blanda äggulor och senap. Bred blandningen över skinkan. Strö på rivet bröd. Sätt in skinkan i ugnen och griljera 10–15 min tills den fått fin färg.

 

Läs också: Griljera färdigkokt skinka