Saftig julskinka recept

Extra saftig julskinka. Skinkan blir saftig och fin då den tillagas i låg temperatur.
Allt om Mat
Foto: Per Ranung

Saftig julskinka

  • 3 kg julskinka - rimmad
  • 1 äggula
  • 1 dl senap - grov
  • 1 dl ljust bröd - rivet,dagsgammalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125°. Lägg skinkan med svålen upp i en ugnssäker form. Sätt in en termometer.

  2. Tillaga mitt i ugnen tills innertemperaturen är 70°, ca 4 1/2 timme. Låt svalna. Ta bort nätet och skär bort svål och fett.

  3. Höj ugnstemperaturen till 250°. Blanda äggulor och senap. Bred blandningen över skinkan. Strö på rivet bröd. Sätt in skinkan i ugnen och griljera 10–15 min tills den fått fin färg.

Läs också: Griljera färdigkokt skinka

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!