4.44.44.44.44.4

Julskinka och julquorn får en klassisk griljering med senap och kryddnejlikor.

För 1 skinka och 4 quornfiléer:

Ingredienser

1 julskinka, kokt rimmad, ca 2 kilo
4 quornfiléer, frysta (à 60 g)
1 msk smör
0,5 tsk salt

Griljering:

2 ägg
2 msk senap, stark, söt
2 msk dijonsenap
2 msk strösocker
0,5 dl ströbröd
40 kryddnejlikor

Garnering:

grönkål
äpplen, röda

20 minuter + 20 minuter i ugn

Julskinka och julquorn – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°. Ta bort nätet från julskinkan och torka av skinkan med hushållspapper. Skär bort eventuell svål. Lägg skinkan i en ugnssäker form.
  2. Stek quornfiléerna i smör ca 3 min på varje sida så att de får fin färg. Krydda med salt. Lägg filéerna i en ugnssäker form.
  3. Griljering: Blanda äggen med de båda senapssorterna och socker. Bred blandningen på och runt om skinkan och quornfiléerna. Strö över ströbröd. Stick i kryddnejlikor.
  4. Griljera skinkan mitt i ugnen tills den fått fin färg, ca 20 min. Griljera quornfiléerna vid sidan om 10–15 min. Låt kallna.
  5. Skär skinka och quorn i skivor och garnera med grönkål och äpplen.
Fler recept med: Buffémat, Fläskkött, Jul, Kött, Vegetariskt