Julskinka och julquorn

Julskinka och julquorn får en klassisk griljering med senap och kryddnejlikor.
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 1 julskinka - kokt rimmad, ca 2 kilo
  • 4 quornfiléer - frysta (à 60 g)
  • 1 msk smör
  • 0,5 tsk salt

Griljering

  • 2 ägg
  • 2 msk senap - stark, söt
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 msk strösocker
  • 0,5 dl ströbröd
  • 40 kryddnejlikor

Garnering

  • grönkål
  • äpplen - röda

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Ta bort nätet från julskinkan och torka av skinkan med hushållspapper. Skär bort eventuell svål. Lägg skinkan i en ugnssäker form.

  2. Stek quornfiléerna i smör ca 3 min på varje sida så att de får fin färg. Krydda med salt. Lägg filéerna i en ugnssäker form.

  3. Griljering: Blanda äggen med de båda senapssorterna och socker. Bred blandningen på och runt om skinkan och quornfiléerna. Strö över ströbröd. Stick i kryddnejlikor.

  4. Griljera skinkan mitt i ugnen tills den fått fin färg, ca 20 min. Griljera quornfiléerna vid sidan om 10–15 min. Låt kallna.

  5. Skär skinka och quorn i skivor och garnera med grönkål och äpplen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!